26 Mayıs 2014 Pazartesi

İyi bir SEO google için çok önemlidir

İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber, alışkanlıklarımız da değişti, alışverişi, haberleri izlemeyi, araştırma yapmayı, sohbet etmeyi vb. bir hayli işlemi internet üzerinden yapıyoruz. Bunlar ve bunlar gibi işlemleri biz, internetin bir kazancı olan internet siteleri aracılığıyla yapmaktayız.

Bugün dünya üzerinde kurulan her bir internet sitesinin emeli; kalabalık insan kitlelerine hitap etmek ve popüler olmaktır. Büyük hayaller ve beklentiler içinde açılan, ticari internet siteleri ve bilgi paylaşım sitelerinin sahiplerinin umutları, hayalleri, beklentileri gerçekleşmeden bitmektedir.

Bunun sebebi tabi ki profesyonel manada web tasarım uzmanları tarafından hazırlanmamış bir web sitesi ve SEO danışmanlığı yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu uzman kişilerin bilgi ve deneyimi olmadan, dünya üzerinde yedi yüz milyon adet, Türkiye’de ise yirmi milyon adet internet sitesinin arasında eriyip gitmek işten dahi değildir.

Büyük uğraşlar verilerek, emek harcanarak oluşturulan, firmalar için hayati bir ehemmiyet taşıyan internet sitelerinin heba olması kötü bir şey, bunun önlenmesi için, heyetmiş olan, donanımlı ve profesyonel bir ekibe sahip Uzman medya SEO danışmanlığına müracaat edebilir konu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz

SEO Danışmanlığı;

Emeli, web sitelerini arama motorlarında en üst düzeylere çıkarmak ve oradaki yerini savunmaktır, sitelerin ilk sıralarda bulunmasıyla eriştiği insan sayısı doğru orantılıdır. Bu sayede web sitesine sahip olan firma, kurum, kuruluş veya şirket, site içerisinde bulunan bilgi ve muhtevaları daha fazla kullanıcıya eriştirmiş olacak daha fazla insana hitap ederek popülaritesi artıracaktır. Bu da büyüme ve kazanç mananına gelmektedir.

SEO Danışmanlığı sitenin popülaritesini nasıl artırır?


Öncelikle SEO danışmanı, sitenin analizini yapar,


Site içerisinde faaliyette bulunan kullanıcıların işlemlerini inceleyerek tespit eder,


Şayet site ticaret emeliyle açılmışsa ve siteyi ziyaret eden kullanıcılar yalnızca ziyaretçi olarak bulunuyorlar ve çok az işlem yapıyorsa, buna ait analiz eder bulur,


Site içerisinde özgünlük araştırması yaparak, site içi HTML ve Javascript kodlarında ihtiyaç duyulan tertip etmeleri yapar,


Sitenin içerisinde bulunan tagların konumunun ayarlar,


SEO danışmanlığının büyük bir rol oynadığı temel konu olan Google algoritmasına göre siteye gerekli müdahaleler yapar, bu sayede site artık arama motorlarında ilk sıralarda bulunma adayı olur,



Bu işlemler yapıldıktan sonra geriye reklam evresi kalır. Siteniz ne kadar faydalı bilgilerle dolu olursa olsun veya ne kadar kaliteli ve ucuz ürünleri bünyesinde bulundurursa bulundursun insanların siteden haberi olmadıktan sonra bunların hiçbir önemi yoktur. Bunun için siteyi popüler yapacak reklamlar oluşturulmalıdır, işte SEO danışmanın uzmanlığı burada ortaya çıkmaktadır.

Google arama sıralamasında 1. Sıralarda bulunmak için backlink isimi verilen SEO danışmanlığı yapılan sitenin diğer sitelerden geri dönüşler yapılması gerekmektedir. Bu yüzden SEO danışmanı sosyal medya, blog, wiki gibi yerlerin bazılarında veyahut gerek gördüğünde hepsinde backlink oluşturmalıdır.

SEO müracaat etmeliği olmadan son zamanlarda internet sitelerinin büyük başarılar elde edemedikleri bilinen bir geçektir. Firmalar emelleri doğrultusunda SEO Danışmanlarıyla uzun vadeli tasarılar yapmakta bu tasarılar sayesinde muvaffakiyet grafiklerini gün geçtikçe yükseltmektedirler.

Yukarıda ki yazılanlardan da anlaşılacağı üzere SEO Danışmanlığı ciddiyet, profesyonellik ve deneyim gerektiren bir iştir. Ve son zamanlarda firmaların halkla en tesirli şekilde hitap ettikleri yer, internet ortamında ki internet siteleridir. Bu internet sitelerinde izlenebilecek en ufak bir kötü siyaset firmaya kara bir kir olarak geri dönecektir.

Tüm bunların şuurunda olan uzmanmedya ekibi, sitelerini yükseklerde görmek isteyenler için hizmet vermekte. Uzman ve tecrübeli ekibimiz sayesinde sizde fark edilin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder